Welkom

Goedendag en welkom,
 
Fijn dat je mijn website bezoekt. 
 
Op deze website wil ik mijn passie voor het vakmanschap van lokale zilversmeden en meubelmakers delen. 
 
Het vroegere land van Loon en Brabant hebben hierin een speciale plaats voor mij.  In de huidige aardrijkskundige context praten we dan over de Belgische provincies Luik, Limburg en Brabant en de Nederlandse provincies Brabant en Limburg.
 
Onze streken hebben doorheen de eeuwen verschillende vorsten, graven en nog andere Prinsbischoppen gekend.  De streek en de steden hebben elk hun eigen groei, verval en weer opbouw gekend. 
Gelukkig zijn er altijd vakmensen geweest die mooie, speciale objecten hebben gemaakt voor hun rijke opdrachtgevers.
Veel is verloren gegaan door oorlogen, omsmelting en diefstal.  Maar toch, en gelukkig voor ons, zijn er nog zilveren objecten bewaard gebleven welke sporadisch op de markt komen.
 

Meer dan 30 jaar geleden is de zilveren vonk overgesprongen van mijn moeder naar mij.  Sindsdien ben ik constant op zoek naar zilver uit Limburg en omgeving.  Dit is naast de zoektocht naar een couvert, strooier, koffiepot of een paar kandelaars ook een zoektocht naar kennis.  Kennis die ik gevonden heb in boeken, catalogi en andere geschreven teksten, maar ook bij verzamelaars en collega's.  Kennis die nodig is om het verhaal van elk uniek object te kunnen vertellen én opschrijven.  

Mijn continue zoektocht naar die zilveren objecten uit deze  streken, én hun verhaal wil ik delen.  Zodanig dat ik kan blijven verder zoeken en vinden.
 
In Collectie en Agenda zullen regelmatig updates komen in de aanloop naar Pasen.   
Begin april open ik een Pop Up Store op de Oude Markt van Maaseik!
 
 
 
Ik hou U op de hoogte
 
 
Maarten